Exkurze ve firmě Via Delicia a Olomoucké tvarůžky

01.05.2024 11:00

Zpráva z exkurze ve firmě Via Delicia a ve firmě Olomoucké tvarůžky.

Dne 26. března 2024 jsme se zúčastnili exkurze do firem Via Delicia a Olomoucké tvarůžky, která se uskutečnila v rámci našeho studijního programu a byla určena pro žáky oboru Kuchařské práce a oboru Provozní služby.

V průběhu exkurze ve firmě Via Delicia jsme měli možnost seznámit se s výrobou různých druhů zavařenin, a to od masa, přes ovoce a zeleninu, až po netradiční suroviny, jako je třeba krabí maso. Prohlédli jsme si výrobní linku, kde jsme viděli, jak se suroviny zpracovávají a jak vznikají finální produkty. Na konci exkurze jsme měli možnost ochutnat některé z těchto výrobků a získat informace o jejich distribuci a prodeji.

Následně jsme navštívili firmu Olomoucké tvarůžky ve městě Loštice, kam byla celá výroba přemístěna. Zde jsme se dozvěděli o historii a tradici výroby tohoto typického českého sýru. Prohlédli jsme si historii výroby a současný moderní postup výroby tvarůžků. Na závěr jsme měli možnost ochutnat čerstvé Olomoucké tvarůžky a zakoupit si je ve firemním obchodě.

Celkově byla exkurze velmi zajímavá a poučná. Děkujeme oběma firmám za profesionální přístup a ochotu nám ukázat své výrobní procesy. Těšíme se na další podobné akce a zdokonalení našich znalostí o potravinářském průmyslu.

Kontakt

Odborné učiliště Cvrčovice, příspěvková organizace Cvrčovice č.p. 131
691 23 Cvrčovice
tel. 519 424 829 skola@oucvrcovice.cz