Akce na domově mládeže

26.02.2018 07:36

Na začátku školního roku, konkrétně v měsíci Září, proběhl na domově mládeže turnaj ve vybíjené. Turnaje se zúčastnily čtyři týmy z řad žáků. Všechny zápasy byly velmi vyrovnané, avšak nejlepší mohl být pouze jeden tým.  Po příjemném sportovním odpoledni získal nejlepší tým diplom, stejně jako všichni zúčastnění.

V měsíci Říjnu jsme navštívili místní myslivecké sdružení Cvrčovice. Pan Křivánek nám ukázal malé bažanty, vysvětlil žákům, jak se o ně starají a posléze je vypouští do volné přírody. Proběhla ukázka loveckých zbraní.

Dále spolupracujeme s městkou knihovnou Pohořelice, kde pravidelně navštěvujeme pořádané akce.

V měsíci Listopadu jsme s žáky, kteří měli zájem, navštívili filmové představení v Brně. Vybrat kvalitní snímek je velmi těžké, nakonec padl výběr na rodinnou animovanou komedii Příšerákovi. Žákům se snímek velmi líbil, zejména pokud šlo o komediální stránku filmu. Po skončení představení jsme se s žáky na chvíli zastavili na vánočních trzích, které tou dobou probíhaly na náměstí svobody, společně jsme nasáli vánoční atmosféru a vyfotili se u vánočního stromu.

Již tradičně v měsíci Prosinci proběhla Mikulášská diskotéka, při které žáci předvedli svou kreativitu a fantazii při výrobě čertovských masek, ve kterých strávili příjemný podvečer při tanci na diskotéce.

V prvním pololetí jsme navštívili tyto kulturní akce v Pohořelicích: Česko zpívá koledy, novoroční koncert ZUŠ v kostele sv. Jakuba a taneční koncert ZUŠ v sále radnice. 

V měsíci Únoru jsme navštívili filmové představení ve Velkých Němčicích, konkrétně animovanou komedii Auta 3.

Kontakt

Odborné učiliště Cvrčovice, příspěvková organizace Cvrčovice č.p. 131
691 23 Cvrčovice
tel. 519 424 829 skola@oucvrcovice.cz